Marchewka, gruszka, migdały

Oto surówka, która może być dodatkiem do drugiego dania, albo deserem. Smakuje naprawdę wyśmienicie, zawiera mało kalorii i dostarcza naszemu organizmowi wielu cennych składników odżywczych.

Taka surówka smakuje wyjątkowo.
Taka surówka smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 marchewki
  • gruszka
  • krojone migdały
  • sok z cytryny
  • cukier
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Marchew płuczemy, obieramy, ścieramy na wiórka na tarce. Gruszkę płuczemy, obieramy, ścieramy na drobnej tarce. Marchew i gruszkę wykładamy do salaterki, dodajemy łyżeczkę soku z cytryny, migdały i cukier, mieszamy, całość posypujemy odrobiną cynamonu. Podajemy jako dodatek do drugiego dania lub jako deser.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas