Marchewka na gorąco
Marchew to samo zdrowie. Zawiera antyoksydanty, które blokują rakotwórcze właściwości. To tanie warzywo jest dostępne przez cały rok, można je jeść bez wyrzutów sumienia, bo w 90 proc. składa się z wody.

Składniki:
- 3 duże marchewki
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- koperek
- cebula
- mąka kukurydziana lub tapioka
- ½ szklanki zielonej rzeżuchy
Sposób przygotowania:
Marchewki obrać, zetrzeć grubo, cebulę posiekać. Na oliwie udusić cebulę, dodać marchewkę, dodać sól i pieprz do smaku. Dusić przez chwilę, mieszając. Odparować nadmiar płynu, doprawić do smaku, posypać mąką i mieszać, aż marchewka zgęstnieje. Dodać posiekany koperek. Całość posypać posiekaną rzeżuchą.