Reklama

Reklama

Marchewki z pastą groszkową

Smaczna i zdrowa przekąska.

Składniki:

  • 8 marchewek
  • 100 g ciecierzycy z puszki (lub namoczonej i ugotowanej)
  • 100 g zielonego groszku (może być mrożony)
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki wody
  • natka pietruszki

Reklama

Przygotowanie:
Groszek zblanszuj, czyli wrzuć na wrzątek, gotuj kilka minut, a następnie odsącz i przelej zimną wodą. Umieść go w wysokim naczyniu, dodaj ciecierzycę, wodę, sok z cytryny, czosnek, całość zblenduj. Gotową pastę posyp pietruszką. Podawaj do obranej i pokrojonej w słupki marchewki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje