Marchwianka z imbirem

Rozgrzewa i syci

Zupa z marchwi
Zupa z marchwi123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1.Por pokrój w plasterki. Podsmaż go w garnku na oleju. Wyjmij. Cebulę, czosnek i imbir obierz, posiekaj. Marchewki obierz, opłucz, pokrój. 

2. Na tłuszcz ze smażenia pora wrzuć marchewkę, cebulę, czosnek i imbir. Smaż 5 minut. Dodaj por. Warzywa zalej bulionem. Wsyp kaszę. Całość gotuj przez 25 minut. 

3. Miękkie warzywa i kaszę zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Rozlej do kubeczków. Udekoruj kolendrą.

Przepis na babeczki marchewkoweInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas