Reklama

Reklama

Marchwianka z imbirem

Rozgrzewa i syci

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 70 dag marchewki
  • 1/2 pora,
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku kawałek korzenia imbiru (ok. 4 dag)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 2 łyżki kaszy manny,
  • 1/2 szkl. śmietany
  • sól, pieprz, cukier
  • kolendra

Sposób przygotowania

1.Por pokrój w plasterki. Podsmaż go w garnku na oleju. Wyjmij. Cebulę, czosnek i imbir obierz, posiekaj. Marchewki obierz, opłucz, pokrój. 

2. Na tłuszcz ze smażenia pora wrzuć marchewkę, cebulę, czosnek i imbir. Smaż 5 minut. Dodaj por. Warzywa zalej bulionem. Wsyp kaszę. Całość gotuj przez 25 minut. 

3. Miękkie warzywa i kaszę zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Rozlej do kubeczków. Udekoruj kolendrą. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy