Marchwianka z imbirem
Rozgrzewa i syci

Składniki
- 70 dag marchewki
- 1/2 pora,
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku kawałek korzenia imbiru (ok. 4 dag)
- 2 łyżki oleju
- 1 litr bulionu drobiowego
- 2 łyżki kaszy manny,
- 1/2 szkl. śmietany
- sól, pieprz, cukier
- kolendra
4 porcji
Sposób przygotowania
1.Por pokrój w plasterki. Podsmaż go w garnku na oleju. Wyjmij. Cebulę, czosnek i imbir obierz, posiekaj. Marchewki obierz, opłucz, pokrój. 2. Na tłuszcz ze smażenia pora wrzuć marchewkę, cebulę, czosnek i imbir. Smaż 5 minut. Dodaj por. Warzywa zalej bulionem. Wsyp kaszę. Całość gotuj przez 25 minut. 3. Miękkie warzywa i kaszę zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Rozlej do kubeczków. Udekoruj kolendrą.