Markizy twarogowe przekładane kremem czekoladowym
Te ciasteczka posmakują każdemu!

Składniki
- 25 dag mąki pszennej
- 25 dag mielonego tłustego twarogu
- 1/2 kostki zimnej margaryny (12,5 dag)
- 10 dag drobnego cukru
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 słoik kremu czekoladowego typu nutella
- posiekane pistacje i cukier puder do dekoracji
- mąka do oprószenia stolnicy
30 sztuk
Sposób przygotowania
1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj twaróg oraz margarynę. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Szybko zagnieć. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj, lekkopodsypując mąką. Za pomocą foremki wytnij z placka kwiatki, w połowie ciastek zrób dziurki kieliszkiem.2. Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 15 minut. Ciastka ostrożnie zdejmij z blachy, przełóż na kratkę kuchenną i dobrze wystudź. Krem czekoladowy lekko podgrzej. Zupełnie zimne ciastka przełóż kremem. Lekko dociśnij. Udekoruj posiekanymi pistacjami i oprósz cukrem pudrem.