Markizy twarogowe przekładane kremem czekoladowym

Te ciasteczka posmakują każdemu!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj twaróg oraz margarynę. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Szybko zagnieć. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj, lekkopodsypując mąką. Za pomocą foremki wytnij z placka kwiatki, w połowie ciastek zrób dziurki kieliszkiem.

2. Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 15 minut. Ciastka ostrożnie zdejmij z blachy, przełóż na kratkę kuchenną i dobrze wystudź. Krem czekoladowy lekko podgrzej. Zupełnie zimne ciastka przełóż kremem. Lekko dociśnij. Udekoruj posiekanymi pistacjami i oprósz cukrem pudrem.

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas