Meksykańska z awokado
Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut.
Składniki dla 4 osób:
- 40 dag wieprzowego mięsa mielonego
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- po 2 czerwone papryki
- czerwone cebule
- pomidory
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- awokado
- olej do smażenia
- natka pietruszki
- 2 liście laurowe i ziele angielskie
- pół łyżeczki majeranku
- słodka i ostra papryka do smaku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:1. Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut. Włóż papryki, smaż 10 minut. Wlej 1,2 l wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Całość duś 20 minut.2. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, fasolę i kukurydzę. Zupę przypraw do smaku. Gotuj ją na małym ogniu przez 30 minut. Gotową podawaj z plastrami awokado, udekorowaną posiekaną natką pietruszki.Czas przygotowania: 1,5 godziny