Meksykańska z awokado

Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut.

Składniki dla 4 osób:

  • 40 dag wieprzowego mięsa mielonego
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • po 2 czerwone papryki
  • czerwone cebule
  • pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • awokado
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • 2 liście laurowe i ziele angielskie
  • pół łyżeczki majeranku
  • słodka i ostra papryka do smaku
  • sól, pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:1. Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut. Włóż papryki, smaż 10 minut. Wlej 1,2 l wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Całość duś 20 minut.2. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, fasolę i kukurydzę. Zupę przypraw do smaku. Gotuj ją na małym ogniu przez 30 minut. Gotową podawaj z plastrami awokado, udekorowaną posiekaną natką pietruszki.Czas przygotowania: 1,5 godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje