Menu na lato: co jeść, gdy doskwiera upał?

Sałatka z ananasem
Sałatka z ananasemmateriały prasowe

Sałatka w stylu kalifornijskim

Składniki

  • 1 woreczek mieszanki sałat np. California mix marki Eisberg
  • 1 batat średniej wielkości
  • 1/4 ananasa
  • garść orzechów włoskich
  • 80 g sera pleśniowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • zioła

- dressing

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Sałatka owocowa
Sałatka owocowamateriały prasowe

Sałatka z serem feta

Składniki

  • 1 woreczek mieszanki sałat np. Fitness mix marki Eisberg
  • 1 pomarańcza
  • pół gruszki
  • 10 dkg sera feta

- dressing

  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • szczypta brązowego cukru
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?