Reklama

Reklama

Mielone w wersji mini

Kotlety mielone w wersji nieco pomniejszonej. Do tego - smażenie na smalcu, które pomoże wydobyć z nich pełnię smaku. Warto się o tym przekonać!

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego (np. łopatki)
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • bułka tarta
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczka czosnku granulowanego
  • smalec

1. Mięso mielone łączymy z przyprawami, jajkiem i łyżką bułki tartej. Starannie mieszamy.

2. Z masy formujemy małe kotleciki (wielkości śliwek), obtaczamy je w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy smalec. Wykładamy kotleciki i smażymy je z obu stron przynajmniej 10 minut. Następnie ostrożnie podlewamy je niewielką ilością wody (ok. 1/2 szklanki) i dusimy pod przykryciem, aż woda odparuje. Po odparowaniu smażymy kotleciki jeszcze ok. 3 minut. 

Reklama

***

#POMAGAMINTERIA

Hubert ma roczek. Pierwsze sześć tygodni życia spędził w szpitalu, walcząc o każdy dzień. Urodził się z ciężkimi wadami - między innymi z brakiem kości w rękach. Pojawiła się jednak nadzieja na operację, która umożliwi mu normalny rozwój. Wystarczą dwa kompleksowe zabiegi, dzięki którym jego dłonie i przedramię ukształtują się w sposób prawidłowy, a ręce będą mogły prawidłowo rosnąć z zachowaniem pełnej funkcjonalności kończyn. Pomóż Hubercikowi przybić piątkę w przyszłości! Sprawdź szczegóły >>>

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje