Mielone z boczkiem
Takich jeszcze nie jadłaś!

Składniki
- 50 dag mięsa mielonego
- opakowanie boczku w cienkich plastrach
- cebula
- jajko
- bułka kajzerka
- szklanka mleka
- kilka gałązek koperku
- olej
- sól
- pieprz
- sos
- 15 dag pieczarek
- cebula
- łyżka masła klarowanego
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
- 50 dag ziemniaków
4 osób
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki piecz w temp. 180 st. C, aż będą miękkie i się zarumienią. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij, wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. 2. Formuj kulki, owiń boczkiem, smaż. Pieczarki podsmaż na maśle z cebulką, zagęść. Kotlety podawaj z sosem i ziemniakami.