Mielone z niespodzianką
Kotlety mielone w nowej odsłonie

Składniki
- 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego
- 2 jajka
- 1 cebulka
- 1 kajzerka
- po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i listków bazylii
- czosnek granulowany
- 3-4 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
5 porcji
Sposób przygotowania
1. Cebulkę obierz, posiekaj, kajzerkę namocz, odciśnij. Mięso wyrób z 1 jajkiem, cebulką i kajzerką. Dopraw czosnkiem, solą i pieprzem. Drugie jajko ugotuj na twardo. Obierz je, posiekaj, wymieszaj z natką i bazylią. 2. Mięso podziel na porcje, uformuj nieduże placki, nałóż po 1 łyżeczce farszu z jajka, zlep, uformuj kotlecik. Obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju.