Reklama

Reklama

Mielone z niespodzianką

Kotlety mielone w nowej odsłonie

Składniki dla: 5 porcji

Składniki

  • 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego
  • 2 jajka
  • 1 cebulka
  • 1 kajzerka
  • po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i listków bazylii
  • czosnek granulowany
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebulkę obierz, posiekaj, kajzerkę namocz, odciśnij. Mięso wyrób z 1 jajkiem, cebulką i kajzerką. Dopraw czosnkiem, solą i pieprzem. Drugie jajko ugotuj na twardo. Obierz je, posiekaj, wymieszaj z natką i bazylią. 

2. Mięso podziel na porcje, uformuj nieduże placki, nałóż po 1 łyżeczce farszu z jajka, zlep, uformuj kotlecik. Obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju.

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje