Mięsna lazania po polsku

W takim wydaniu smakuje najlepiej

Lasagne z mięsem
Lasagne z mięsem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Formę posmaruj odrobiną masła. Pozostałe masło stop w garnku, dosyp mąkę. Smaż, aż lekko się zezłoci. Dolej mleko. Gotuj, mieszając, aż beszamel zgęstnieje. Połącz go z koncentratem. Przypraw solą oraz pieprzem. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Mięso opłucz, wytrzyj. Pomidorki pokrój na połówki. 

2. W formie ułóż kolejno warstwy: sosu beszamelowego, kotletów i ziemniaków. Każdą warstwę oprósz solą i pieprzem. Wierzch obłóż połówkami pomidorków. Posyp tartym serem. Piecz 95 minut w 200 st.

Przepis na lazanię z wołowinąInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas