Reklama

Reklama

Mięsna lazania po polsku

W takim wydaniu smakuje najlepiej

Składniki

  • 6 kotletów schabowych
  • w 1 kg ziemniaków
  • w 2 szkl. mleka
  • w 8 małych pomidorków
  • w 10 dag tartego parmezanu

Składniki - dodatki

  • po 3 łyżki mąki pszennej i masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Formę posmaruj odrobiną masła. Pozostałe masło stop w garnku, dosyp mąkę. Smaż, aż lekko się zezłoci. Dolej mleko. Gotuj, mieszając, aż beszamel zgęstnieje. Połącz go z koncentratem. Przypraw solą oraz pieprzem. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Mięso opłucz, wytrzyj. Pomidorki pokrój na połówki. 

2. W formie ułóż kolejno warstwy: sosu beszamelowego, kotletów i ziemniaków. Każdą warstwę oprósz solą i pieprzem. Wierzch obłóż połówkami pomidorków. Posyp tartym serem. Piecz 95 minut w 200 st. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje