Mięsne rolady z warzywami

Pieczeń ze szpinakiem
Pieczeń ze szpinakiem123RF/PICSEL

Filet z indyka nadziewany szpinakiem

Składniki

  • 1 i 1/2 kg fileta z indyka
  • 1/2 op. (20-25 dag) mrożonych liści szpinaku
  • 5 suszonych pomidorów
  • 2/3 szkl. posiekanych orzechów włoskich
  • 8 łyżek tartego parmezanu

- dodatki

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • chili w proszku
  • gałka muszkatołowa
  • olej
8 porcji

Sposób przygotowania

Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pieczeń brokułowa
Pieczeń brokułowa123RF/PICSEL

Drobiowy rulon z brokułami

Składniki

  • 1 duży podwójny filet z kurczaka
  • 1 mały brokuł
  • 3 jajka
  • 6 plasterków szynki drobiowej

- dodatki

  • 6 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
  • po kilka gałązek koperku i natki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Pieczeń z marchewką
Pieczeń z marchewką123RF/PICSEL

Wieprzowina z marchewką

Składniki

  • 1 i 1/2 kg wieprzowiny na pieczeń (ze skórą)
  • 2 ugotowane marchewki
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag żółtego sera

- dodatki

  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej, sok z 1 cytryny
  • olej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • sól, pieprz
8 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na roladki z grillowanego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?