Reklama

Reklama

Mięsne smarowidło do pieczywa

Kanapki z szynką? Śniadaniowa klasyka. Można ją nieco urozmaicić, robiąc z szynki pyszne, puszyste i nieskomplikowane w przygotowaniu smarowidło do chleba.

Składniki

  • 200 g szynki
  • 2 łyżki majonezu lub 3 czubate łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz
  • pół garści szczypiorku

Szynkę kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Do zmielonej szynki dodajemy majonez (lub śmietankę), sól, pieprz, szczypiorek i musztardę. Miksujemy wszystko razem.

Gotową pastą smarujemy kanapki, podajemy z ulubionymi dodatkami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje