Wielkanocny wypiek nie będzie klapą. Jak wybrać najlepszy typ mąki?

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Aby uzyskać jak najlepszy wypiek, odpowiednio dobierz typ mąki
Aby uzyskać jak najlepszy wypiek, odpowiednio dobierz typ mąkiCanvaProINTERIA.PL

Różne typy mąki - co oznaczają numery na opakowaniach?

  • sole mineralne,
  • błonnik pokarmowy,
  • witaminy z grupy B,
  • kwas foliowy,
  • cynk,
  • magnez,
  • żelazo.

Mąka typ 00

Mąka typ 450

Najlepszym wyborem na spód do pizzy będzie mąka 00, ale nie tylko ona się nada
Najlepszym wyborem na spód do pizzy będzie mąka 00, ale nie tylko ona się nadaCanvaProINTERIA.PL

Mąka typ 500

Mąka typ 550

Mąka typ 750

Mąka typ 1400, 1850, 2000, 3000

„Ewa gotuje”: Kołacz zawojskiPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?