Reklama

Reklama

Miętowy bób z pecorino

Przepis jest banalny i szybki. Warto go jeszcze wypróbować w tym sezonie kiedy świeży bób jest jeszcze dostępny. Tym, którzy już nie zdążą, zalecamy wypróbować przepis z mrożonym bobem, jest równie doskonały.

Wszystkim miłośnikom zielonych ziaren bobu polecamy przepis, który można wykorzystać na wiele sposobów: jako sos do makaronu, pasta na kanapkę czy smarowidło zastępujące masło.

Reklama

Składniki na 2-3 osoby: 500 g bobu, duża garść świeżej mięty, sok z połowy cytryny, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1/3 szklanki sera pecorino, sól i pieprz do smaku.

Bób należy ugotować i obrać, następnie dodać wszystkie składniki i zmiksować. Potrawę doprawić do smaku solą i pieprzem. I finito.

Przepis pochodzi z książki "I jak tu nie jeść" wielbicielki zdrowego i aktywnego trybu życia, dziennikarki radiowej i telewizyjnej Beaty Sadowskiej.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje