Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem
W sam raz na przekąskę

Składniki
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1/3 szklanki skrobi kukurydzianej
- 1/3 szklanki skrobi ziemniaczanej
- 2 jaja
- 200 gram masła
- sól
Składniki
- wierzch
- ketchup np. Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek do smażenia
- 250 gram żółtego sera
- salami w plastrach
- sól, pieprz i majeranek
Sposób przygotowania
Z podanych składników na kruche ciasto zagnieć jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto i oblep nim wnętrza mini tart. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumieni. Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę. Podsmaż wszystkie składniki i dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Zetrzyj ser i pokrój szynkę. Na wierzchu podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem Kotlin Łagodny 60% kalorii mniej kalorii.