Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem

W sam raz na przekąskę

Składniki

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1/3 szklanki skrobi kukurydzianej
  • 1/3 szklanki skrobi ziemniaczanej
  • 2 jaja
  • 200 gram masła
  • sól

Składniki - wierzch

  • ketchup np. Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 250 gram żółtego sera
  • salami w plastrach
  • sól, pieprz i majeranek

Sposób przygotowania

Z podanych składników na kruche ciasto zagnieć jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto i oblep nim wnętrza mini tart. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumieni. Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę. Podsmaż wszystkie składniki i dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Zetrzyj ser i pokrój szynkę. Na wierzchu podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem Kotlin Łagodny 60% kalorii mniej kalorii.

Reklama


   

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje