Reklama

Reklama

Minipizze z cukinii i ziemniaków

Pomysł na pyszny obiad

Składniki

  • 4 cukinie
  • 4 ziemniaki
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 minisalami
  • 100 g sera gouda
  • 2 łyżki świeżego tymianku
  • 2-3 łyżki świeżego oregano lub bazylii
  • sól
  • folia aluminiowa lub tacka do pieczenia na grillu

Sposób przygotowania

1. Skórkę ziemniaków dokładnie wyszoruj. Obgotuj je na półmiękko w osolonej wodzie. Cukinie umyj. Możesz z niej usunąć gniazda nasienne, ale nie jest to niezbędne. Minisalami pokrój na bardzo cienkie plasterki. 

2. Zioła umyj, strząśnij wodę lub osusz je papierowym ręcznikiem. Oregano lub bazylię drobno posiekaj, tymianek podziel na mniejsze gałązki. Oba warzywa przekrój wzdłuż. Miejsca cięcia posmaruj oliwą, posyp utartym serem i posiekanymi ziołami. Na warzywach rozłóż plasterki salami. Poukładaj je na tackach aluminiowych lub folii do pieczenia. Piecz w zamkniętym grillu (lub piekarniku z termoobiegiem) przez około 10 minut.

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje