Reklama

Reklama

Minipizze z mięsem

Mogą być daniem głównym lub smaczną przekąską!

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 30 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 10 dag żółtego sera
  • cebula
  • pół szklanki pikantnego ketchupu
  • olej
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, przypraw solą, pieprzem i suszonym oregano. Smaż 15 minut, dodaj ketchup wymieszaj. Ciasto rozwiń, delikatnie rozwałkuj, przekrój w poprzek, dzieląc na trzy części.

2. Na płaty ciasta kładź farsz, posyp startym serem, zwiń w rulon, pokrój w plastry. Ślimaczki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w 220°C przez 15 minut. Dekoruj świeżym oregano.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje