Reklama

Reklama

Miniserniczki

Biały ser mielimy lub przeciskamy przez praskę.

Składniki:

  • 250 g tłustego białego sera.
  • 100 g naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 100 ml mleka
  • jedna pomarańcza

Sposób przygotowania:

Reklama

  • Biały ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Możemy też użyć gotowego mielonego twarogu na sernik. Miksujemy go z jogurtem oraz ksylitolem.
  • Żelatynę wsypujemy do garnuszka z zimnym mlekiem. Odstawiamy na kilka minut, aż napęcznieje. Następnie podgrzewamy mleko cały czas mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i czekamy aż lekko przestygnie.
  • Ciepłe (ale nie gorące) mleko z żelatyną wlewamy do masy serowej z jogurtem. Dokładnie mieszamy. 4 małe salaterki smarujemy olejem. Do każdej wkładamy masę serową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia.
  • Deser wyjmujemy z salaterek na talerzyk. Dekorujemy cząstkami pomarańczy i listkami mięty.

Czas przygotowania: ok. 30 minut

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje