Miodowy torcik
Szukasz przepisu na ekspresowe i smaczne ciasto? Ten miodowy torcik przygotujesz w zaledwie 30 minut. Potem chwila chłodzenia i możesz cieszyć się pysznym, aromatycznym deserem.

Składniki
- 6 jajek
- 1/2 szkl. cukru
- 4 łyżki miodu
- cynamon
- 1 szkl. krupczatki
- 1/2 szkl. mąki pszennej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do piecz.
- po 1 op. kremu i galaretki
- truskawki
30 min
12 porcji
Sposób przygotowania:
1. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj żółtka i cukier, a potem miód i szczyptę cynamonu. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do masy, starannie połącz. Biszkopt piecz ok. 20 min 180°C. Ostudź, przekrój na dwa blaty.
2. Krem (np. ajerkoniakowy) i galaretkę (np. truskawkową) przygotuj wg przepisu. Opłucz i pokrój w plasterki garść truskawek. Miodowe blaty przełóż kremem, obłóż truskawkami. Owoce zalej galaretką. Ostudź.