Składniki na 12 porcji: - 2 suche bułki, - cebula, - puszka kukurydzy, - 2 kg mieszanego mięsa mielonego, - 2 jajka, - sól, pieprz, -1 łyżka średnioostrej musztardy, - 1 łyżeczka oleju, - 1-2 łyżki majonezu Przygotowanie: Bułeczki namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć i zmiksować. Mięso, odciśnięte bułki, cebulę, kukurydzę i jajka wymieszać. Doprawić solą pieprzem i musztardą. Masę wyłożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i rozwałkować (najlepiej nawilżonym wałkiem). Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 30 minut. Za pomocą foremek wycinać misie (lub inne kształty). Majonez nałożyć do małego plastikowego woreczka, odciąć jeden róg i wyciskać majonez, rysując misiom buźki. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1470 kJ/351 kcal