Mleczna pianka z malinami
W malinowym stylu.
- 2 paczki herbatników,
- 1 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego,
- 1 galaretki czerwone,
- 1 galaretka żółta,
- 0,25 kg malin
Przygotowanie:
Herbatniki rozłożyć na dnie wyłożonej folią spożywczą blaszce. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, schłodzić. Połowę puszki mleka ubić na pianę, cały czas ubijając dodawać stopniowo zimną galaretkę czerwoną, masę wylać na blaszkę, wyrównać powierzchnię. To samo zrobić z pozostałym mlekiem i żółtą galaretką. Deser wstawić do lodówki. Na zastygniętej piance ułożyć maliny i podawać.
Czas przygotowania 2 h. Przepis na 12 osób.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!