Młode ziemniaki

Na stoiskach z warzywami pojawiły się już młode ziemniaki. Czy warto wprowadzać je do diety dziecka? Jesteśmy przekonani, że tak.

Młode ziemniaki nie potrzebują wielu dodatków
Młode ziemniaki nie potrzebują wielu dodatków 123RF/PICSEL

Są tak pyszne, że nie potrzeba do nich wielu dodatków.

Wystarczy je wyszorować pod bieżącą wodą i ugotować ze skórką.

Potem polać je świeżym masłem i koniecznie posypać młodym, zielonym koperkiem.

Jeśli podamy je z kefirem lub jogurtem albo sadzonym jajkiem i sałatą, to mamy smaczne i pożywne danie na wiosenny obiad lub ciepłą kolację.

Z ziemniaczków można też przyrządzić zapiekankę z warzywami lub, po obgotowaniu, upiec je w piekarniku i zaserwować np. z sosem jogurtowym.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas