Młode ziemniaki smażone z rzodkiewką
Dodatek lub samodzielne danie
- 1 kg młodych ziemniaków,
- 1 pęczek dymki,
- 2 pęczki rzodkiewek,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach, lekko schłodzić i ewentualnie pokroić na mniejsze części. Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić. Dymkę posiekać. Na rozgrzanym maśle przesmażyć ugotowane ziemniaki, gdy zaczną się rumienić, dodać rzodkiewki. Chwilę posmażyć, doprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać dymkę. Danie można serwować zarówno samodzielnie, jak też jako dodatek do drugiego dania.
Czas przygotowania 45 min. Przepis na 6 osób.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!