Reklama

Reklama

Mozaika z kolorową papryką

Pyszna rolada z warzywami

Czas przyrządzenia: 25 min + pieczenie

Składniki

  • 1 kg mieszanego mielonego mięsa
  • 2 czerstwe bułeczki
  • po 1 żółtej i czerwonej papryce
  • 3 cebule
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka keczupu
  • sól, pieprz
  • suszony majeranek
  • olej do blachy

Sposób przygotowania

1. Bułeczki namocz. Cebule obierz, jedną posiekaj, a pozostałe pokrój w plasterki. Papryki oczyść, strąki opłucz, potnij na kawałeczki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj papryki. Smaż kilka minut. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. 

2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśnięte bułki, cebulę z papryką, jajka i keczup. Masę przypraw do smaku. Wyrób. Uformuj z niej owalną pieczeń. Ułóż ją na blasze posmarowanej olejem. Piecz godzinę w temp. 200 st. 

3. Pozostałe cebule uduś na reszcie oleju. Pieczeń ob- łóż cebulą. Jako dodatek serwuj jarzynkę z zielonej fasolki szparagowej i fasoli Jaś. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje