Mrożone delicje

Smaczny deser. Nie tuczy!

Deser jogurtowy
Deser jogurtowy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomarańcze obierz ze skórki. Podziel na cząstki. Każdą cząstkę dokładnie oczyść ze skórki i z błonek. W rondelku rozgrzej miód i wrzuć nie- pokrojone cząstki pomarańczy. Gdy się lekko rozgotują, zdejmij garnuszek z ognia i odstaw, by owoce przestygły. Pucharki do deseru włóż do lodówki na 30 minut. 

2. Wiórki zalej jogurtem i odstaw, by nasiąkły płynem  i zmiękły. Po ok. 20 minutach jogurt wymieszaj z serkiem, zapachem i z ksylitolem. Zmiksuj na gładką masę. Wstaw do zamrażalnika na 10 minut. 

3. Do pucharków nałóż warstwy: masy jogurtowej, pomarańczy i zamrożonych owoców, znowu jogurtu  i owoców. Dopełnij pucharki jogurtem, udekoruj skórką pomarańczową i miętą. Chłodź minimum 2 godziny.

Jak zrobić lody jagodowe?Interia Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas