Składniki: - 50 dag twarogu, - 6 łyżek soku z cytryny, - 8 dag + 3 łyżki cukru, - 25 dag śmietanki kremówki, - 30 dag jagód, - 8 dag masła, - 15 dag herbatników, Przygotowanie: Twaróg utrzyj z 8 dag cukru, 3 łyżkami soku z cytryny . Dodaj ubitą na sztywno śmietankę. Odłóż łyżkę jagód, resztę zmiksuj z 3 łyżkami cukru. Formę keksową (25 cm) wyłóż folią przezroczystą. Na spodzie rozsmaruj 4 łyżki masy twarogowej. Zamrażaj 20 minut. Następnie na tym rozsmaruj 2 łyżki musu jagodowego. Zamrażaj 15 min. Czynności powtarzaj 4-5 razy. Masło stop, wymieszaj pokruszonymi herbatnikami. Rozsmaruj na ostatniej zamrożonej warstwie keksu. Przykryj folią przezroczystą i zamrażaj 6 godzin. Na 45 min przed podaniem przełóż do lodówki, aby lekko rozmarzł. Pokrój w plastry-kwadraty. Udekoruj odłożonymi jagodami. Czas przygotowania: 30 minut