Muffiny z serem
Prosty deser, który umili każdy dzień.

Składniki
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru pudru
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g masła, rozpuszczonego
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 250 g sera twarogowego
- 1 żółtko
- cukier wanilinowy
Sposób przygotowania
Wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu wymieszać składniki mokre: masło, mleko, roztrzepane jajka.
Do składników suchych dodać mokre i wszystko razem wymieszać.
Ser wymieszać z żółtkiem i cukrem wanilinowym.
Foremki do muffinek wysmarować masłem. Nakładać do foremek na zmianę: po łyżce ciasta i po łyżce przygotowanego wcześniej sera, wykładać do 3/4 wysokości foremki.
Piec około 25 minut w temperaturze 175 ºC st. C.