Mujaddara z smażoną cebulką i sosem jogurtowym

Mujaddara z sosem
Mujaddara z sosem123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 saszetki mieszanki ziaren z soczewicą (np. MIX Ziaren z ryżem arborio i soczewicami marki Halina)
  • ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki nasion kolendry
  • ¼ łyżeczki kurkumy
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 cebule
  • 100g mąki
  • Olej

- sos

  • 1 jogurt grecki
  • 1 ogórek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanych liści mięty
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • sól

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?