Multicooker: Cynamonowe ciasto z jabłkami
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: bake. Porcji: 12.
Składniki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- ¾ szklanki cukru
- ½ szklanki oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 2 jabłka
- ½ łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki płatków migdałowych
Sposób przygotowania
1. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem.
2. W drugiej miseczce połączyć olej z jajkami, wlać do mąki i wymieszać.
3. Misę urządzenia lekko natłuść, wlać masę.
4. Na wierzchu ułożyć cząstki jabłek, posypać migdałami i cynamonem. Zamknąć pokrywę.
5. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE. Za pomocą przycisku TEMPERATURE ustawić 180°C oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 45 minut. Nacisnąć przycisk START.
6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.