Reklama

Reklama

Multicooker: Dżem truskawkowy

Czas przygotowania: 1 h. Czas w Multicookerze: 1,5 h. Program: jam. Porcji: 4.


Składniki

  • 1 kg truskawek
  • 700 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • Sok i miąższ z 1 cytryny
  • Skórka z połowy cytryny

Sposób przygotowania

1. Umyte truskawki bez szypułek umieścić w misie urządzenia i posypać cukrem. Odstawić na godzinę.

2. Misę z truskawkami umieścić wewnątrz urządzenia. Dodać sok i miąższ z cytryny, skórkę oraz cukier z wanilią.

3. Zamknąć pokrywę i za pomocą przycisku MENU wybrać program JAM, za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas 1 godzina 30 minut. Nacisnąć START.

4. Po 30 minutach otworzyć pokrywę i pozostawić do uzyskania pożądanej konsystencji.

5. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

Reklama

6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

7. Gotowy dżem przełożyć do słoiczków i zawekować.


materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: Multicooker

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje