Multicooker: Dżem truskawkowy

Czas przygotowania: 1 h. Czas w Multicookerze: 1,5 h. Program: jam. Porcji: 4.

Dżem truskawkowy
Dżem truskawkowymateriały prasowe


Składniki

  • 1 kg truskawek
  • 700 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • Sok i miąższ z 1 cytryny
  • Skórka z połowy cytryny

Sposób przygotowania

1. Umyte truskawki bez szypułek umieścić w misie urządzenia i posypać cukrem. Odstawić na godzinę.

2. Misę z truskawkami umieścić wewnątrz urządzenia. Dodać sok i miąższ z cytryny, skórkę oraz cukier z wanilią.

3. Zamknąć pokrywę i za pomocą przycisku MENU wybrać program JAM, za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas 1 godzina 30 minut. Nacisnąć START.

4. Po 30 minutach otworzyć pokrywę i pozostawić do uzyskania pożądanej konsystencji.

5. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

7. Gotowy dżem przełożyć do słoiczków i zawekować.

Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas