Multicooker: Leczo
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: fry, stew. Porcji: 3.
Składniki
- 30 dag kiełbasy
- 2 średnie cebule
- 2 płaskie łyżki papryki słodkiej
- 4-5 pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
- 1 papryka czerwona duża,
- 1 papryka żółta duża
- 1 cukinia, pokrojona w półplasterki
- 2/3 płaskiej łyżki rozmarynu
- 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
- sól, pieprz do smaku
- ½ łyżeczki chilli
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania
1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Następnie ustawić czas na 10 minut i nacisnąć przycisk START.
2. Do misy urządzenia wlać olej, wrzucić cebulę a po 2-3 minutach pokrojoną kiełbasę, podsmażyć mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać słodką paprykę i ¼ szklanki wody, całość wymieszać. 3. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 35 minut. Nacisnąć przycisk START.
4. Dodać cukinię i papryki zamknąć pokrywę. Po 10 minutach dodać pozostałe pokrojone warzywa i przyprawy. Zamknąć pokrywę i dusić aż program dobiegnie końca.
5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.