Multicooker: Makaron z bakłażanem i serkiem kozim
Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 32 minuty. Program: fry, stew. Porcji: 3.
- 150 g makaronu "kokardki"
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1 bakłażan
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka pomidorów
- 2 łyżki miękkiego serka koziego
- 300 ml wody
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Następnie ustawić czas na 12 minut i nacisnąć przycisk START.
2. Do misy urządzenia wlać oliwę, zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodawać kolejno pokrojoną paprykę oraz bakłażana. Wymieszać, przyprawić.
3. Dolać 300 ml wody oraz pomidory. Wrzuć surowy makaron, wymieszać. Zamknąć pokrywę.
4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 20 minut. Nacisnąć przycisk START.
5. Na koniec dodać ser i wymieszać.
6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.