Multicooker: Placuszki maślane

Czas przygotowania: 15 minut. Czas w Multicookerze: 3 minuty. Program: fry.

Placuszki maślane
Placuszki maślanemateriały prasowe

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 łyżka cukru
  • opcjonalnie: 1 łyżeczka cynamonu lub 1 łyżka kakao

Sposób przygotowania

1. Białko jajka ubić na sztywno.

2. W osobnej misie wymieszać dokładnie pozostałe Składniki:. Na koniec dodać ubite białko i delikatnie wymieszać. Odstawić na 10 minut.

3. Nacisnąć Program MENU, wybrać program FRY, za pomocą Programu COOKING TIME ustawić czas na 30 minut. Nacisnąć Program START.

4. Do misy urządzenia przełożyć 2 łyżki masy, po chwili przekręcić placuszek na drugą stroną i smażyć aż się zrumieni. Powtarzać czynność aż do wysmażenia całości masy.

5. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

PORADA: Placuszki można podać ze świeżymi owocami, konfiturą, miodem, serkiem homogenizowanym lub kremem czekoladowym.

Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas