Reklama

Reklama

Multicooker: Zupa ogórkowa

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 30 minut. Program: boil, stew. Porcji: 4.

Składniki:



  • 2 l wody
  • 30 dkg żeberek
  • 2 pokrojone marchewki
  • 1 pokrojona pietruszka
  • ½ pokrojonego selera
  • 3 pokrojone ziemniaki
  • ½ pora
  • 1 cebula cała
  • 4 kiszone ogórki starte na paski
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka śmietany

Sposób przygotowania

Reklama

1. Wlać 1,5l wody do misy i umieścić żeberka.

2. Nacisnąć Program MENU i wybrać program BOIL. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 25 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć Program START.

3. Po tym czasie umieścić w misie wszystkie warzywa oraz dodać sól, vegetę i nastawić program STEW na 20 minut.

4. Przed końcem dodać poszatkowane ogórki kiszone i nastawić jeszcze na 7 minut.

5. Na koniec dodać 1 łyżkę śmietany lub jogurtu naturalnego.

6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.


Dowiedz się więcej na temat: Philips Multicooker

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje