Multicooker: Zupa ogórkowa

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 30 minut. Program: boil, stew. Porcji: 4.

Zupa ogórkowa
Zupa ogórkowamateriały prasowe

Składniki:

  • 2 l wody
  • 30 dkg żeberek
  • 2 pokrojone marchewki
  • 1 pokrojona pietruszka
  • ½ pokrojonego selera
  • 3 pokrojone ziemniaki
  • ½ pora
  • 1 cebula cała
  • 4 kiszone ogórki starte na paski
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka śmietany

Sposób przygotowania

1. Wlać 1,5l wody do misy i umieścić żeberka.

2. Nacisnąć Program MENU i wybrać program BOIL. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 25 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć Program START.

3. Po tym czasie umieścić w misie wszystkie warzywa oraz dodać sól, vegetę i nastawić program STEW na 20 minut.

4. Przed końcem dodać poszatkowane ogórki kiszone i nastawić jeszcze na 7 minut.

5. Na koniec dodać 1 łyżkę śmietany lub jogurtu naturalnego.

6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas