Multicooker: Zupa ogórkowa
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 30 minut. Program: boil, stew. Porcji: 4.
Składniki:
- 2 l wody
- 30 dkg żeberek
- 2 pokrojone marchewki
- 1 pokrojona pietruszka
- ½ pokrojonego selera
- 3 pokrojone ziemniaki
- ½ pora
- 1 cebula cała
- 4 kiszone ogórki starte na paski
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżeczka soli
- pieprz do smaku
- 1 łyżka śmietany
Sposób przygotowania
1. Wlać 1,5l wody do misy i umieścić żeberka.
2. Nacisnąć Program MENU i wybrać program BOIL. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 25 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć Program START.
3. Po tym czasie umieścić w misie wszystkie warzywa oraz dodać sól, vegetę i nastawić program STEW na 20 minut.
4. Przed końcem dodać poszatkowane ogórki kiszone i nastawić jeszcze na 7 minut.
5. Na koniec dodać 1 łyżkę śmietany lub jogurtu naturalnego.
6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.