Mumie z parówek

Nie tylko na Halloweeen.

Mumie z parówek
Mumie z parówek©123RF/PICSEL

Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Plastry sera przekrój na pół. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp. Dół kiełbaski owiń kawałkiem sera i paskiem ciasta.

Tak przygotowane parówki ułóż na wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 minut.

Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z keczupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia Kulinaria
Na żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas