Reklama

Reklama

Mumie z parówek

Nie tylko na Halloweeen.

Składniki

  • 6 małych parówek z indyka
  • 3 plasterki sera
  • pół rolki ciasta francuskiego
  • łyżeczka majonezu
  • 12 ziarenek pieprzu lub kropli musztardy

Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Plastry sera przekrój na pół. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp. Dół kiełbaski owiń kawałkiem sera i paskiem ciasta.

Reklama

Tak przygotowane parówki ułóż na wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 minut.

Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z keczupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.

Na żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje