Reklama

Reklama

Mus w pucharku z pomarańczy

Wyjątkowo efektowny!

Składniki:

  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 4 żółtka
  • 10 dag cukru
  • 1 czubata łyżka cukru waniliowego
  • 5 dag miękkiego masła
  • 1-2 łyżeczki żelatyny
  • 4 duże pomarańcze
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 20 ml likieru pomarańczowego

Przygotowanie:

1. Czekoladę stop. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Czekoladę wymieszaj z masłem, przestudź, połącz z masą żółtkową. Żelatynę namocz, rozpuść ,podgrzewając.

Reklama

2. Pomarańcze sparz, zetnij wierzchy, wyjmij miąższ, pokrój go. Śmietanę ubij, połącz z żelatyną i masą czekoladową. Dodaj likier i kawałeczki pomarańczy, wymieszaj. Przełóż do wydrążonych pomarańczy. Deser schładzaj 3 godziny.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje