Reklama

Reklama

Musaka z sosem beszamelowym

Musaka to rodzaj greckiej zapiekanki z bakłażanem, mielonym mięsem i pomidorami. Aby podkreślić jej smak, wystarczy dodać sos beszamelowy, który sprawi, że danie stanie się bardziej kremowe. Wypróbuj nasz przepis!

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 700 g młodych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 300 ml mleka
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Zobacz, jak zrobić musakę, która rozpływa się w ustach:

Dowiedz się więcej na temat: musaka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje