Na upały

Wierzch sernika możesz udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami albo polewą z białej czekolady lub galaretką z leśnych owoców zmiksowaną z jagodami.

Tak dobrego nie jedliście!
Tak dobrego nie jedliście! 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Ciastka mocno pokruszyć, wymieszać z kakao i lekko wystudzonym masłem, rozwałkować. Masę przełożyć do natłuszczonej tortownicy, wyrównać, docisnąć, wstawić na 10 min  do piekarnika nagrzanego  do 190ºC, wystudzić.

2. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, używając połowy ilości wody. Jagody umyć, zmiksować (mrożone uprzednio rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody).

3. Twaróg zmiksować na gładko ze śmietanką oraz cukrem pudrem i cukrem waniliowym, podzielić na dwie części. Jedną zmiksować z żelatyną, wylać na spód ciasta, odstawić do stężenia. Drugą zmiksować z jagodami i wystudzoną galaretką, rozłożyć na stężonej białej masie. Schłodzić.

Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas