Nachosy z guacamole

Tortillę można wykorzystać nie tylko do popularnych „zawijańców”, ale również do przygotowania nachosów. Te oryginalne, meksykańskie wykonywane są właśnie z placków tortilli.

Składniki

  • Tortilla wraps np. marki Sandra
  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Tortille kroimy na trójkąty i wkładamy do piekarnika lub podsmażamy na patelni bez tłuszczu. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę. Miąższ blendujemy razem z czosnkiem, sokiem z limonki i przyprawami na jednolitą masę. Guacamole wkładamy do miseczki i podajemy razem z nachosami.

Reklama

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje