Nadziewana pierś z indyka krok po kroku

article cover
Smacznego

Nadziewana pierś z indyka krok po kroku

Brukselkę gotować 18-20 minut w osolonej wodzie. Pieczeń wyjąć, sos zlać, przecedzić, doprawić solą i pieprzem.
Cebulę, morele i jabłka pokroić w kostkę, zmieszać z majerankiem i bułką tartą. Nadziać mięso (odłożyć 2 łyżki nadzienia) i spiąć wykałaczkami i związać nitką.
Mięso naciąć ostrym nożem tak, aby powstała kieszeń. Natrzeć solą i pieprzem.
Składniki: 2 kg filetu z indyka, sól, biały pieprz, cebula, 200 g suszonych moreli, 2 jabłka, łyżka majeranku, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki oleju, ¾ l bulionu, 3 łyżki miodu, 1,5 kg brukselki
+2
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas