Nadziewane papryki
Pyszności z grilla.

Składniki dla 4-6 osób:
- 1 pomidor (ok. 80 g), - 3 szalotki, - 2 opakowania (po 250 g) długoziarnistego ryżu paraboiled , - 250 g śmietany, - sól, - pieprz, - 1 mała żółta papryka (ok. 150 g), - 2 małe czerwone papryki (po ok. 150 g), - folia aluminiowa.
Przygotowanie:
Pomidora umyć, rozkroić na cztery, wyciąć nasiona, pokroić w kostkę. Szalotki umyć, jedną pokroić w krążki i odłożyć, resztę pokroić w kosteczkę. Ryż, pomidor, szalotki śmietanę wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Papryki przekroić na pół, usunąć nasiona, umyć. Wypełniać nadzieniem i dokładnie zawijać w folię aluminiową. Opiekać na grillu ok. 15 minut obracając. Odwinąć folię i dekorować krążkami szalotki.Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 1000 kJ/239 kcal