Nadziewane piersi kurczaka
Smaczny obiad dla miłośników drobiu.

Składniki
- 2 piersi kurczaka
- cebula
- 20 dag kurek
- plastry żółtego sera
- ząbek czosnku
- 3 łyżki mąki
- łyżka oleju
- ostra i słodka papryka
- tymianek
- majeranek
- 3 szklanki bulionu
- sól
- pieprz
- dodatkowo
- czerwona i żółta papryka
- cukinia
- czerwona słodka i ostra papryka w proszku
- tymianek
- oregano
Sposób przygotowania
1. Pierś umyj, rozbij, posól. Mięso natrzyj przyprawami. Odstaw na godzinę. Cebulę, kurki pokrój, usmaż, posól. 2. Na każdy płat piersi kładź farsz i ser, zwiń. Obtocz w mące, obsmaż. Włóż do brytfanki, zalej bulionem, przykryj i duś 40 minut. Papryki i cukinię pokrój, podsmaż na oliwie z przyprawami. Podawaj z roladkami.