Nadziewane piersi kurczaka

Smaczny obiad dla miłośników drobiu.

Składniki

  • 2 piersi kurczaka
  • cebula
  • 20 dag kurek
  • plastry żółtego sera
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki mąki
  • łyżka oleju
  • ostra i słodka papryka
  • tymianek
  • majeranek
  • 3 szklanki bulionu
  • sól
  • pieprz

Składniki - dodatkowo

  • czerwona i żółta papryka
  • cukinia
  • czerwona słodka i ostra papryka w proszku
  • tymianek
  • oregano

Sposób przygotowania

1. Pierś umyj, rozbij, posól. Mięso natrzyj przyprawami. Odstaw na godzinę. Cebulę, kurki pokrój, usmaż, posól. 

2. Na każdy płat piersi kładź farsz i ser, zwiń. Obtocz w mące, obsmaż. Włóż do brytfanki, zalej bulionem, przykryj i duś 40 minut. Papryki i cukinię pokrój, podsmaż na oliwie z przyprawami. Podawaj z roladkami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje