Nadziewane roladki z wątroby z ryżem

Z kuchni niemieckiej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 4 średniej wielkości cebule,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- 1 szklanki bulionu warzywnego,
- odrobina soku cytrynowego,
- 125 g pomidorowego creme fraiche Przygotowanie: Wątrobę umyć osuszyć posypać pieprzem. Na plastry wątroby kłaść plastry boczku, zwijać w roladki, spinać wykałaczkami. Roladki opiec na rozgrzanym tłuszczu. Posolić, wyjąć. Cebulę obrać, pokroić i w plasterki, obsmażyć w tłuszczu pozostałym na patelni. Dodać przecier pomidorowy, dolać bulion. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Roladki włożyć do sosu i gotować jeszcze 10 minut na słabym ogniu. Pomidorowe creme fraiche zmieszać z sosem. Roladki wyśmienicie smakują z gotowanym ryżem wymieszanym z posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 minut
Jedna porcja zawiera: 2390 kJ/571 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas