Najlepsza przekąska z kapusty kiszonej

Idealna na karnawałowe przyjęcia i nie tylko.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 16 kiełbasek norymberskich
  • 1 cebula
  • Natka pietruszki
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 850 ml kapusty kiszonej
  • 200 ml bulionu
  • Kminek
  • Pieprz cayenne
  • Opakowanie Tacos

  Przygotowanie:

Kiełbaski usmażyć na patelni. Na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Dodać osączoną kapustę. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki, dodać posiekana natkę.

Kapustę zalać bulionem, doprawić kminkiem i pieprzem cayenne (można zagęścić łyżką mąki). Dodać kiełbaski. Gotować 5 minut pod przykryciem. Tacos kolejno podgrzewać na patelni bez tłuszczu (z obu stron). Nałożyć kapustę i kiełbaski, zrolować, spiąć wykałaczką. Podawać z dipem śmietanowym.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas