Najlepsza przekąska z kapusty kiszonej
Idealna na karnawałowe przyjęcia i nie tylko.
Składniki:
- 16 kiełbasek norymberskich
- 1 cebula
- Natka pietruszki
- 200 g kwaśnej śmietany
- Sól, pieprz
- 2 łyżki soku z limonki
- 850 ml kapusty kiszonej
- 200 ml bulionu
- Kminek
- Pieprz cayenne
- Opakowanie Tacos
Przygotowanie:
Kiełbaski usmażyć na patelni. Na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Dodać osączoną kapustę. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki, dodać posiekana natkę.
Kapustę zalać bulionem, doprawić kminkiem i pieprzem cayenne (można zagęścić łyżką mąki). Dodać kiełbaski. Gotować 5 minut pod przykryciem. Tacos kolejno podgrzewać na patelni bez tłuszczu (z obu stron). Nałożyć kapustę i kiełbaski, zrolować, spiąć wykałaczką. Podawać z dipem śmietanowym.