Reklama

Reklama

Najlepsze dodatki do deserów

Dzięki tym pomysłom domowe słodkości będą jeszcze pyszniejsze!

1. Sos waniliowy - zagotuj 200 ml śmietanki i 100 ml mleka. Laskę wanilii przekrój wzdłuż na pół i wydrąż z niej ziarenka. Wrzuć wszystko do mleka i podgrzewaj 5-8 minut. Ubij kogel-mogel z 3 żółtek i 3 łyżek cukru. Do żółtek wlej przestudzone mleko (bez laski wanilii) i podgrzewaj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Sosem polej deser.

Reklama

2. Granola orzechowa - po 1/3 szklanki posiekanych różnych orzechów i migdałów wymieszaj z 2-3 łyżkami miodu i 1 łyżką soku jabłkowego. Wyłóż na blaszkę z pergaminem i praż ok. 50 minut w 160°C, mieszając co 10 minut. Granolą posyp lody lub jogurt.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje