Najlepsze przepisy z serkami topionymi

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Zupa porowo-grzybowa

  • 300 g pieczarek
  • 4 pory
  • 125 g gotowanej szynki (w plastrach)
  • 50 g masła
  • 50 g mąki
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 200 g serka topionego z ziołami
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz
 
 123RF/PICSEL

Lasagne w sosie mięsno-warzywno-serowym

  • 400 g schabu
  • 100 g marchewki
  • 125 g selera
  • ¼ pora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  •  1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • puszka pomidorów (425 ml)
  • 100 ml bulionu
  • sól, pieprz, cukier
  • 75 g sera gouda
  • 200  śmietany
  • 200 g śmietankowego sera topionego
  • 9 płatów lasagne
  • tłuszcz do formy i bazylia do dekoracji.
 
 123RF/PICSEL

Fasolowa patelnia z sosem serowym

  • 250g Szpecli 
  • sól
  • 400 g zielonej fasolki
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 3 zielone cebulki
  • pół pęczka pietruszki
  • 2 łyżki sklarowanego masła
  • pieprz, cukier
  • kopiata łyżka mąki
  • 300 ml bulionu
  • 200 g serka topionego śmietankowego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?