Reklama

Reklama

Najprostszy deser z malinami

Każdy potrafi go zrobić!

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu migdałowego lub waniliowego
  • 140 g cukru
  • 6 łyżek likieru migdałowego
  • 400 ml mleka
  • 250 g mrożonych malin
  • 50 g migdałów
  • 200 g śmietany kremówki

Reklama

Przygotowanie:

  Budyń wymieszać z 60 g cukru i likierem migdałowym. Dodać do wrzącego mleka i, cały czas mieszając, gotować przez 1 minutę. Budyń przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić, aby ostygł.

Maliny zmieszać z 30 g cukru, zmiksować i przetrzeć przez sito.

50 g cukru skarmelizować na patelni, dodać migdały i wyłożyć na posmarowaną olejem folię aluminiową. Śmietanę ubić i zmieszać z budyniem, nakładać do salaterek. Podawać z sosem malinowym i karmelizowanymi migdałami.

Dowiedz się więcej na temat: Budyń | maliny | Najprostszy deser z malinami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje