Reklama

Najprostszy makaron z tuńczykiem

Jedni uważają, że tuńczyk z puszki to świetna ryba o dużej zawartości białka i wysokiej wartości odżywczej. Inni oskarżają go, że w mięsie ma metylortęć, która jest toksyczna. Prawda jak zwykle leży pośrodku i jeśli zjemy taką konserwę od czasu do czasu, nic nam nie grozi. Wypróbuj przepis na ekspresowe danie z tuńczykiem w roli głównej. 10 minut i gotowe!

Czas przyrządzenia: 10 min
Składniki dla: 1 porcji

Składniki

  • 100 g ugotowanego makaronu razowego penne
  • puszka tuńczyka w sosie własnym odsączonego z zalewy
  • 5 przekrojonych na pół pomidorków cherry
  • szczypta chilli
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Tuńczyka włożyć do miseczki. Dodać pomidorki, szczyptę chili, dolać sok z cytryny oraz oliwę. Całość wymieszać, dodać do ugotowanego makaronu razowego.

Przepis pochodzi z książki "Dieta najedzonych dziewczyn":


Fragment książki
Dowiedz się więcej na temat: makarony | dania z makaronem | tuńczyk

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy