Reklama

Reklama

Naleśniki czekoladowe z kremem mascarpone i jagodami

W sam raz na śniadanie!

Składniki

  • Mleko czekoladowe np. OSM Piątnica 700 ml
  • jajka 2 szt.
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • śmietana słodka 36% np. OSM Piątnica 500 ml
  • cukier puder 3 łyżki
  • serek mascarpone 250 g
  • świeże jagody 1 szklanka
  • olej rzepakowy do smażenia

1. Do mleka czekoladowego dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać rózgą tak, żeby nie było grudek. Usmażyć na patelni naleśniki, smarując za każdym razem rozgrzaną patelnię olejem.

2. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na naleśniki, posypać jagodami i złożyć w kopertę lub rulon.

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje