Naleśniki czekoladowe z kremem mascarpone i jagodami

W sam raz na śniadanie!

Naleśniki czekoladowe
Naleśniki czekoladowemateriały prasowe

1. Do mleka czekoladowego dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać rózgą tak, żeby nie było grudek. Usmażyć na patelni naleśniki, smarując za każdym razem rozgrzaną patelnię olejem.

2. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na naleśniki, posypać jagodami i złożyć w kopertę lub rulon.

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Przepis na naleśniki z seremInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas